Om ffso

FFSO logo

2014-10-24 Folketidende 

Klar til brugerundersøgelse af borgerservice

To fællesråd samt et købstadslav satte torsdag gang i en større undersøgelse af brugernes tilfredshed med Guldborgsund Kommunes borgerservice.

24. oktober 2014 kl. 14:49 Af Kim Møller Pedersen
- Det er vores bidrag til en bedømmelse af værdien af borgerservice, og det skal ses som en hjælp til politikerne for at opnå en saglig og korrekt vurdering af brugernes oplevelser af borgerservice, fortæller Karl Krarup fra Nysted og Omegns Fællesråd.
Torsdag var Karl Krarup og tre andre borgere i gang med spørgeskemaerne foran borgerservice i Nysted, der akkurat som hos borgerservice i Stubbekøbing og Sakskøbing nu kun har åbent én dag om ugen efter sommerens neddrosling af åbningstiden. 

Læs hele artiklen i avisen

 

---

 

2014-08-20 Folketidende

Nej tak til nedskæringer i borgerservice

Fællesråd og købstadslav accepterer ikke byrådets beslutning om nedskæringer i åbningstiderne for tre borgerservicecentre.
20. august 2014 kl. 12:30 Af Kim Møller Pedersen
Fællesrådene i Sakskøbing og Nysted samt købstadslavet Liv i Stubbekøbing har ikke givet op i deres kamp mod de allerede indførte nedskæringer i åbningstiden i tre lokale borgerservicecentre. I morgen torsdag er de tre lokale talerør klar med 10 kritiske spørgsmål til byrådsmedlemmerne.

Læs hele artiklen i avisen

 

---

2014-07-11 Folketidende 

Fællesråd ønsker beboer-støtte til vejprojekt
Sakskøbing Fællesråd vil have beboer-opbakning til at sikre Orebyvej.

11. juli 2014 kl. 14:03 Af Christina Oberschelp
En mere sikker Orebyvej. Det ønske har stået meget højt på listen for Fællesrådet for Sakskøbing og Omegn siden rådets oprettelse i efteråret. Fællesrådet har dog erkendt, at trafiksikringen, som længe har været efterspurgt af beboerne på og omkring vejen, ikke sker, medmindre beboerne går med til selv at betale en del af udgiften
Læs hele artiklen i avisen

 

---

 

2014-05-15 Folketidende

Fortsat kamp for borgerservice

Nysted, Sakskøbing og Stubbekøbing kæmper for at bevare de lokale borgerservicecentre med den nuværende åbningstid. Byrådet har i aften borgerservice på dagsordenen.
15. maj 2014 kl. 18:06 Af Kim Møller Pedersen
- Det er selvfølgelig bedre end ingenting, men det er ikke godt nok.
Sådan lyder det fra Mogens Lundh, formand for Nykøbing og Omegns Fællesråd, om den indstilling fra økonomiudvalget, som byrådet i Guldborgsund Kommune i aften skal tage stilling til og beslutte ud fra, om der fremover kun skal holdes åbent én dag om ugen på borgerservicecentrene i Nysted, Sakskøbing og Stubbekøbing.

---

 

2014-05-03 Folketidende

Fællesråd vil forebygge vandkaos

Fællesrådet i Sakskøbing vil forhindre oversvømmelser i byen.
03. maj 2014, 11:02 Af Christina Oberschelp
Da stormen Bodil hærgede i december, var Sakskøbing en af de byer, der blev hårdt ramt af oversvømmelser, og gennem tiden har der været flere eksempler på lignende episoder, hvor forhøjede vandstande ved havneområdet og langs åen har givet problemer.
Fællesrådet for Sakskøbing og Omegn har derfor besluttet, at der nu skal sættes en stopper for de gentagne oversvømmelser én gang for alle.
Læs hele artiklen i avisen.

 

---


2014-04-01 Folketidende

Klimaministeren kom forbi

Klimaministeren var på besigtigelse blandt 90 havvindmøller 10 kilometer fra Rødbyhavn.
01. April 2014 Af Inger B Møller
Rødsand 2 er et skoleeksempel. De 90 havvindmøller på fine lige rækker ude i vandet ligger 10 kilometer sydøst for Rødbyhavn og stod klar i 2010.

Spørgsmålet er, om de gode resultater og besøget på Rødsand 2 ikke har givet klimaministeren lyst til at begrænse antallet af kæmpevindmøller på land og i stedet placere dem ude på vandet, som blandt andre borgere omkring Tjørnebymøllerne, borgere ved Rødby Fjord og senest fællesrådet for Sakskøbing og Omegn har udtrykt ønske om?
Læs hele artiklen i avisen.

---

2014-03-28 Folketidende:

Fællesråd vil stoppe mølleplaner

Sakskøbing-fællesråd beder Guldborgsund Kommune om at sætte planer i bero.
28. Marts 2014 Af Christina Oberschelp
Det nystiftede Fællesråd for Sakskøbing og Omegn markerer sig nu i forbindelse med Guldborgsund Kommunes aktuelle planlægningsarbejde med udpegning af mulige områder, hvor der kan opføres kæmpevindmøller...

Det er nu, byrådet skal vide, at vi ikke ønsker møller på jord, men på vand

Læs hele artiklen i avisen

 

---

 

2013-10-09 Folketidende:

Fællesråd skal være Sakskøbings talerør

En gruppe initiativtagere ønsker at oprette et nyt fællesråd, som skal varetage interesserne for Sakskøbing og omegn over for kommunen.
09. Oktober 2013 Af Christina Oberschelp
En stille frygt for, at Sakskøbing og omegn kan risikere at blive overhørt, når fremtidige kommunale planer og projekter skal udarbejdes, og en forventning om, at “det kommende byrådsvalg i november ikke ser lyst ud med hensyn til at give flere byrådsmedlemmer fra Sakskøbing-området”, får nu tre Sakskøbing-borgere til indkalde til stiftende generalforsamling for et nyt fællesråd.
De mener, at byen og området omkring den har brug for et talerør til Guldborgsund Kommune, og den rolle skal fællesrådet udfylde.
Læs hele artiklen i avisen.

 

Fællesrådet er også på Facebook - klik her

Kontakt Fællesrådet for Sakskøbing og Omegn, skriv eller ring til bestyrelsen - klik her